КУВАР
КУВАР
Подручје рада: Трговина, угоститељство и туризам
Трајање школовања: 3 године
Кувар
Наставни план и програм по годинама образовања
Прва година
Друга година
Трећа година
Прва година
- Српски језик
- Енглески језик
- Физичко васпитање
- Математика
- Рачунарство и информатика
- Хемија
- Географија
- Здравствена култура
- Основе туризма и угоститељства
- Куварство
- Исхрана
- Професионална пракса
Друга година
- Српски језик
- Енглески језик
- Физичко васпитање
- Математика
- Екологија и заштита животне средине
- Куварство
- Економика туристичких и угоститељских предузећа
- Туристичка географија
- Професионална пракса
Трећа година
- Српски језик
- Физичко васпитање
- Математика
- Историја
- Социологија са правима грађана
- Куварство
- Националне кухиње
- Основе услуживања
- Предузетништво
- Професионална пракса
OПИС ОБРАЗОВНОГ ПРОФИЛА
Избором овог профила, ученици ће стећи знања и вештине у свим сегментима угоститељских послова, а првенствено у области куварства. У оквиру школе ученици своја теоријска знања допуњују праксом.
Познато је да се све више ученика уписује за школовање за ово занимање, јер је диплома кувара веома цењена код нас и у Европи и на неки начин чини излазну визу за рад у иностранству.
Након три године школовања ученици ће овладати знањима и вештинама потребним за самостално обављање послова кувара или за наставак школовања на високим школама.