022552373 djordjenatosevic@yahoo.com

Реч наших бивших ученика...

Бивша ученица, садашња професорка

Као девојчица, маштала сам и цртала моделе, листала часописе и себе видела у свету моде. На презентацији Средње школе „Др Ђорђе Натошевић“ у ОШ “Душан Јерковић“ мој сан је полако почео да се остварује. Већ 2006.године, уписала сам смер ТЕХНИЧАР МОДЕЛАР ОДЕЋЕ. Испуњена маштом и својом визијом, полако али сигурно, градила сам свој пут ка факултету. Понекад сам одустајала од циља али стално су ме подстицали и усмеравали ка мојој будућности. 2010.год. уписујем факултет и започињем приватни бизнис (дизајнирање ексклузивних вечерњих хаљина и венчаница) „SG DRESSES“. Кроз приватни посао, упознајем и креирам за јавне личности (Андреана Чекић, Љупка Стевић, Сара Рељић, Хелена Топаловић, Оља Бајрами, Наташа из емисије практична жена итд…) и паралелно студирам јер ми је један од циљева едуковати младе у свету моде. Осећам се веома успешно и срећно јер радим у школи одакле је све и кренуло. Ваша Слађана Грбић

“Најбитније је да радиш оно што волиш. Ово је супер посао, може добро да се заради. Упознајете  доста људи и имате могућност одласка у иностранство и напредовања.”
-Магдалена Оберхаузер (завршила за фризера 2014.)

Бивши ученик, садашњи професор

Завршио сам смер економски техничар у нашој школи пре мало више од 10 година. Знања која сам стекао у овој школи донела су ми велику предност на самом почетку мог академског школовања. Поредећи себе са колегама који су долазили из гимназија или неких других образовних профила мени је, са већ стеченим знањем из наше школе, сам почетак био много лакши. Такође, поред знања, носим и дивне успомене из ове школе. Од анегдота са часова до феноменалних провода на екскурзијама. Након средње школе, уписао сам и завршио Економски факултет у Новом Саду, с просечном оценом 9,57. Будући да сам се још у средњој школи упознао са стручним предметима који су ми били занимљиви и које сам заволео, Економски факултет ми се, самим тим, чинио као логичан следећи корак. О другим опцијама за факултет нисам ни размишљао. После завршеног факултета, радио сам у привредним друштвима на пословима рачуноводства и ревизије. Међутим, професорско занимање је било сфера мог интересовања још од заиста малих ногу. Одувек ми је била жеља да свој радни дан проводим са децом, преносећи им своје знање и припремајући их за све оно што их даље чека у животу. Чињеница да све то могу да радим у истој школи и истим учионицама у којима сам и ја одрастао, чини моју жељу још испуњенијом. Момир Милојица

,,Студирам одевно инжењерство у Зрењанину. Срећна сам што сам завршила школу коју волим и уписала жељени факултет.На буџету сам, имам просек преко 9. Планирам да једног дана отворим свој салон и да се даље усавршавам. Тренутно сам на размени студената у Мађарској. Препоручила бих овај смер јер су велике могућности  за запошљавање  и добру плату.”

-Слађана Мишкив (завршила за техничар моделар одеће, 2016.)

,, Завршио сам за конобара пре пет година, али радим као шанкер. Овај посао ме је научио доста тога. У почетку сам мислио да нећу успети, али сам се трудио и нисам одустајао. Тако сам и успео. Много волим угоститељство и препоручио бих овај смер. Овај смер је за људе који желе да путују, шире знање, упознају људе и њихове навике и доста тога науче од других људи”.                                                                             

  -Бранислав Станковић

,, Завршио сам за кувара пре пет година. За овај смер сам се определио зато што волим храну и рад са људима. Волим да кувам и усрећујем људе храном. Овај посао бих препоручио свима који желе да уче, да упознају нове укусе, раде са разним људима и деле своја искуства”.
-Томица Петровић

,, Завршила сам за конобара пре пет година. Доста тога може да се научи у овој струци, нарочито у пракси и радећи са људима. Препоручила бих смер угоститељство јер од овог посла може да се живи и добро зарађује”.
-Наташа Аврамовић

Наши будући конобари и кувари

,,Смер кувар би требао да упише свако ко воли тимски рад. С обзиром на то да много времена проводимо заједно, много смо се зближили за кратко време. Такође, ако сте амбициозни, можете учествовати у разним такмичењима, присуствовати разним предавањима и слично. Професори се труде да вас што више науче. Посао после школе је добро плаћен, поготово ако се запослите ван државе.”
-Анита Мартиновић,К1

,,Ученици би требало да упишу смер конобар јер имамо јако лепе униформе,које се стално носе,јер имамо доста праксе и тимског рада. Сваког дана праксе научимо нешто ново. Професори су фини и искусни.”
-Кристина Вереш,К2

,,Ученици би требало да упишу смер кувар јер је на праксама право уживање. Наравно, ако волите да кувате научићете доста тога што би вам требало у свакодневном животу. Има доста тимског рада. Професори су пријатни и љубазни. Има доста занимљивих такмичења и сајмова на које вас воде.”
-Меке Мерђолар,К2

,,Ученици треба да упишу смер конобар због добре и врло занимљиве праксе и брзог запошљавања. Можемо даље да се школујемо, имамо више практичне наставе, занимљиве предмете у школи. Можемо да идемо на такмичења и постигнемо добре резултате.
-Теодора Сувајац,К3

,,Ученици треба да упишу смер кувар зато што има више практичне наставе, а самим тим је и занимљивији смер. Школовање траје три године, има занимљивих предмета у школи, можеш ићи на усавршавање да постигнеш бољи успех, можеш да идеш на разна такмичења. Успешна је школа, боље су плате, сигуран посао и омогућава вам да пропутујете свет,да упознате друге људе, њихове обичаје и језик.
-Милош Новаков,К3